Home
Wij over onszelf
Onze omgeving
Foto's Ootmarsum
Foto's omgeving
Aankomst
Evenementen
Prijzen
Links
Contactformulier

Op de vraag 'waarom Twente?' zijn veel antwoorden mogelijk. In Twente liggen landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en beken gerangschikt als coulissen op een podium van een theater. Dit rijke coulissenlandschap kan wandelend, fietsend of per auto langs talloze routes worden verkend. Dit geldt in het bijzonder voor Ootmarsum en omgeving, waar het golvende landschap een extra attractie biedt.                  Noord-Oost Twente is een Nationaal Landschap. Door uit Scandinavië afkomstige gletsjers zijn in de voorlaatste ijstijd de stuwwallen ontstaan. Deze gletsjers brachten niet alleen de veldkeien mee, maar woelden ook de diverse grondsoorten  door elkaar.  Zand, klei en veen, kalkarm en kalkrijk, nat en droog wisselen elkaar af met als gevolg een buitengewone diversiteit op een klein gebied.                                                                    Menselijke  activiteit brachten kastelen, buitenplaatsen, havezaten, fraaie saksiche boerderijen en watermolens tot stand, die als pareltjes in het landschap liggen. 

Een 'beschermd stadsgezicht' in een Nationaal Landschap. Wat kunt u meer wensen?

Onderstaand een filmpje van Ganzenmarkt 22 en omgeving. Door in de rechterbenedenhoek van het filmpje te klikken vergroot u het beeld. Schakel uw speakers in!

In de direkte omgeving  ligt Vasse met drie watermolens. In de kerk van Tubbergen zijn de glas-in-lood ramen te bewonderen van vier generaties  van de glazeniersfamilie Nicolas. Het middeleeuwse Stifskerkje van Weerselo  heeft een terechte landelijke faam.                                    In Oldenzaal is een van de weinige grote romano-gothische kerken van Nederland een bezoek meer dan waard. Het Huis Singraven bij Denekamp heeft een prachtige watermolen met drie raderen. Voor de natuurliefhebbers is het museum Natura Docet een aanrader.

to Top of Page

GANZENMARKT22 | mail: ganzenmarkt22@hetnet.nl